6 Ocak 2009 Salı

Zamanı durdurabilsek

Öyle anlar vardır ki anlatılamaz huzurun ruhunuzun derinlerine işlediği,sadece kendinizle başbaşa kaldığınız zamanın durduğu an.Karşıda bir dostun teras katından ben bu görüntü karşısında bu duyguları yaşadım.
Hem bu manzarayı seyredip hem de güzel arkadaşım Mamila nın deneyim ve bilgilerinden yararlanarak resim çalışması yaptım.
Çok keyifli bir üç gündü Taksimden dolmuşla karşıya geçmek ordan mamilanın evinin yolunu tutmak.Keyifle içilen olmazsa olmaz kahvemiz..özledim.Benim için farklı çok keyifli anlardı,İstanbulu farklı yaşadım orda yaşar gibi insanların içine karışarak hani hep turist gibi gidip gelmekten çok farklı birşey...Mamilacım o çok kısa üç gün içinde bana ne göstereceğini şaşırdı ama değdi yorulduk biraz belki ..bana yararlı olacak çok şey öğrendim üç gün bile olsa,teşekkürler mamilacım...güzel sıcak dostluğun ve öğrettiklerin için.
Alt doku çalışması uyguladığımız bir tablo,çabuk ve tabii kolay çalışma yapabileceğimiz bu çalışmayı akrilik boyalarla mamilacığımın denetiminde ;) tamamladım.Zaman kısıtlı olunca tabii en çok teknikler,renkler,alt doku ve farklı yüzeylere bazı çalışmalara ağırlık verdik.
Buda daha farklı bir çalışma yanlara doku ve eskitme yaptık.Afrikalı kadın resimlerine bayılıyorum o yüzden bunu seçtik yine çabuk yapabileceğim bir resimdi ve çok keyifle çalıştım bu tabloyu yaparken.

Hani yok oldum ya biraz eh anladınız herşey sanat için :)) Size de süpriz olsun istedim.

Tabii ki hepsi bu değil ama hepsini yanımda getiremedim ne yazık ki...

Buda yine çok farklı alt doku çalışması olan bir tablo ama resim net çıkmamış.
Mamilacım tekrar teşekkürler tüm güzel anlar için...
Herkese sevgilerimle

9 yorum:

  1. Resimlere bayildim, favorim Afrikali kadinlar. Ellerine saglik.
    Bu arada ben de ayni manzaradayim, yani Istanbul Anadolu yakasi. Sanirim o terasli daire Erenköy civarlarinda olsa gerek bu manzarayla.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Tablolar 3 gün icinde mi yapilmis?Süper olmus vallahi! eline saglik hem senin hem Mamilanin cok cok güzel resim secimlerinde cok hos artik bir tanede bana yaparsin afrikali kadin tablosundan:))

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Figen benimde favorim afrikalı kadınlar ;)demek ordasın manzaranın keyfini çıkar:))sevgiler sana...
    ....................
    Rabia sen iste ablası banada pratik olur hem :))valla mamilacım çok yoruldu bana o üç günde daha fazla birşeyler yüklemek için;)) öptüm.

    YanıtlaSil
  4. çok hoş olmuşlar..

    tatilinin ii geçmesine sevindim

    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  5. benim hiç böyle yeteneklerim yoktur, kocam çok güzel resim yapar ama kızlar da malesef bana çekmiş. Bu genler acip bir şey asıl geçmesi gereken genler tembel)). Afrikalı kadınları çok beğendim. Böyel bir Afrkalı kadın konseptim var ama biblo olarak. Sevgiler sana sevgili butterfly

    YanıtlaSil
  6. Çok şey çok şaşırtıcı,
    ben burda asis acaba hastamı oldu gibi kasvetli düşünceler ile boğuşurken neler olmuş neler:))
    aman böyle keyfe değer günler olsunda...
    manzaraya bir süre takılı ve derin derin baktım. Aciz kalıyorum deniz karşısında, fazla söze gerek yok işte.
    dostla geçirilmiş zamana ne güzel işler sığdırmışsınız. Hepsi birbirinden güzel tablolar ve yıllarca kalacak anı...
    kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  7. ASİCİM SENİNLE OLMAK BENİM İÇİNDE ÇOK KEYİFLİ ZEVKLİ İDİ. YOĞUN,TEMPOLU ,DOLU DOLU ÜÇ GÜN GEÇİRDİK.SENİ TANIDIĞIM İÇİN MUTLUYUM,BENDE SANA TEŞEKKÜRLER EDİYORUM.
    (((YAPITLARINI BEKLİYORUM))))

    YanıtlaSil
  8. merhaba asiye abla nasilsin?Güzel dileklerin icin cok tesekkür ederim simdi daha iyiyim tesekkür ederim resimler harika olmus ellerine saglik bende bu ayin sonunda resim kursuna baslayacagim bakalim becerebilecekmiyorim kendine iyi bak öptüm

    YanıtlaSil
  9. canım arkadaşım resimler harika sevgili mamila bu işin ustası sende doğru kişiden başlamışsın ellerine sağlık sevgiler
    nilay

    YanıtlaSil

Hoşgeldin :)içinden geldiği gibi...

LinkWithin

In Verbindung stehende Pfosten mit Thumbnails