3 Ekim 2009 Cumartesi

Başlık ne olsaydı...

Karar veremedim şimdi konu Haydar Dümen olunca.. Geçen gün tesadüf zaplarken teketek programının tekrarına rastladım. Dr.Haydar Dümen konuk idi malum konu da haliyle cinsellik ve Türk toplumu espirili bir dille çok şey anlattı.Kırk yıldır en sonunda Türk halkına en azından bazı şeyleri öğrettim dedi programın sonunda.Söylediği bazı cümleleri eklemek isterim,o konuşurken tabii gülüyorsunuz söylediği birçok şeye ama bizim toplumun gerçekleri ne yazık ki.. Bu ülkenin çocukları hep leylekler getirdi masalıyla büyüdü,namus bacak arasından bir türlü çıkamadı ne yazık ki.. Haydar Dümen Türk erkeğinin ve kadının sorunlarını ayrı ayrı irdeledi. -Türk erkeğinin en büyük sorunu enstrümanın boyutu..eliyle şöyle işaret parmağını gösterip "hocam ben bu parmakla günde üç kez piyano çalamıyorum " yav çalma bir kere çal nolur.. -erkekte çapkınlık geni var eğer çapkınlık geni biterse bir milyon insan ölür :) kuaförler,mağazalar,restoranlar,kozmetik biter vs. vs. -kadında annelik geni var eğer çapkınlık geni olsaydı her köşe başında ... olurdu.. -babada babalık geni yok -bu toplum 300 kelimeyle konuşuyor eğer 3000 kelimeyle konuşmaya başlarsa o zaman kendini yönetecek insanları doğru seçer. -Türk halkına şunu söylüyorum ürettiğin insan portreleri bunlar. Kendisine sorulan dalga geçmek amaçlı sorulara kızmadığını ama kulak çeker gibi aynı dille cevap verdiğini de söyledi çünkü eğer öyle bir soru soruyorsa zaten birazda gerçeklik payı vardır ;) Kadınlarda ilk gece sendromu en büyük sorunmuş özellikle belirtti bu da daha çok büyük şehirlerde ki insanlarda.. Bir de beyni gelişmiş ve beyni gelişmemiş insanlar hakkında konuştu.Beyni gelişmemiş insan yan baktın diye bir insanı öldürebilir gibi daha birçok örnek verdi.Eğitimin önemi ama düzgün eğitimin önemine parmak bastı. İnsanlarımızın hobileri yok boş olan insan ne yapar,insanlar bir şeylerle uğraşmalı bir hobi alanları olmalı.Yüce duygulara yönelmeli nedir bu yüce duygu çocuk yetiştirmeli ama iyi çocuk yetiştirmeli... İzledim paylaştım... Kalın sağlıcakla

4 yorum:

  1. Haydar Dümen'in muayenehanesi benim yol üstünde, çok sık karşılaşıyoruz. Öyle sevimli bir tipki görür görmez gülmek gelir içimden. Bence de Türk insanına çok şey kazandırdı. Esprili bir diller de yaptığı içinde kimse utanmadı gocunmadı.

    Sevgiler asiscim güneşli bir İstanbul sonbaharından

    YanıtlaSil
  2. seiden schal3 Ekim 2009 19:29

    Cok güzel bir konuya deginmissin kalemine saglik..

    YanıtlaSil
  3. Ne iyi ettin asisciğim,
    izleyememiştim. Az okuyoruz
    az izliyoruz ama seçici davranamıyoruz...Hep bize sunulanı en iyi zannediyoruz..Kıyafet alırken, bir iş yapacakken hep birilerine soruyoruz...Onay istiyoruz.
    o nedenle ne erkeği ne de kadını seçebiliyoruz...Ben burasından bakmak istedim bu konunun..Umarım
    oğluşu bu değerleri bilen bir birey olarak yetiştirebilirim.
    kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Programın sonlarına rastladım yazından kaçırdığım noktaları okudum.Toplumumuzda tabu olan konulara farklı bir uslupla yaklaştığı için Haydar Dümeni beğenirim.Bu konular da sıkıntısı olanlara faydalı olduğunu düşünüyorum.En büyük sorunumuz düşünmemek değil mi?mutluluk anlayışlarımız çok farlı.Kafa yormadan sorgulamadan kaderci olmak çok kolay.Daha çok okuyan ,üreten ve sanatla uğraşan bir toplum olsak bence sorunlarımı azalır kanısındayım.sevgiyle kal.

    YanıtlaSil

Hoşgeldin :)içinden geldiği gibi...

LinkWithin

In Verbindung stehende Pfosten mit Thumbnails