10 Ocak 2010 Pazar

Gözlerimiz

Bu pazar ikinci yazı haberleri izliyorum. Dört yaş altı çocuklarda ki görme bozukluğu farkedilemiyormuş.Ama teknoloji o kadar ilerle di ki şimdi çok kolay bir kontrolle bu tespit ediliyor. Göz de önemli her organımız gibi önemsenmeli çocukları bu kontrole götürmeli.. Çünkü insanın tüm geleceğini etkileyen bir durum. Bütün çocukluk resimlerim de sağ gözüm hep kısık. Güneş ışığına aşırı duyarlıyım bakamıyorum bu şimdi de böyle.. Gençkızlığa geçtiğim zamanlarda daha belirginleşmeye başladı. Hatta gözüm kaymaya başladı o yıllarda başımızda bizimle doğru düzgün ilgilenecek pek kimse yok.Annemiz sürekli hasta yatıyor, baba yurt dışında ekmek parası peşinde.. Annemizin teyzesi biz de teyze diyoruz o hep gelip hergün bizimle ilgileniyor.Kendi ailesi de var tabii ama hakkını ödeyemeyiz.Her gün düzenli yıllarca gelip bizimle ilgilenmiştir.Eşi rahmetli eniştem aydın bir insan o da destek oldu hep bize.. Eniştem beni aldı cerrahpaşaya götürdü kontrole bir damla verdiler altı ay sonra tekrar gel dediler. Araya başka şeyler girdi kaldı sonra ben yurtdışına gittim. Orda o yılların en iyi göz doktorlarından Prof.dr. Pastollozi o da rahmetli oldu.Bana seni ameliyat etsem de garanti veremem dedi. Çocukluktan gelen bir göz tembelliği geç kalınmış,sen biraz bekle teknoloji habire gelişiyor daha iyi bir yöntem bulunabilir ve bekledim. Otuzlu yaşlarımda gözüme katarak indi ve ameliyat oldum. Göz içine lens takıldı ama yine de yüzde otuzbeş görme elde edilebildi. Beş yıl önce de retina tabakası çökmesi oldu yine ameliyat oldum. Şimdi işte öyle idare ediyoruz buna da şükür. Çocukluk dönemi belki insan anlamıyor ama gençlik dönemi çok sıkıntı çektim. İnsanların yüzüne bakamazdım utanırdım çevremi iyi gözlemleyemezdim. Hani bir yazımda iyi gözlemci değilim yazmıştım belki hatırlarsınız işte bundandı. Bir de şaşı diye arkamdan konuşanları hiç saymıyorum :) Çocuklarınızın gözünü ihmal etmeyin çünkü tüm geleceğini etkiliyor. Bir haber beni ne kadar geriye götürdü... Sevgiyle kalın gözlerinize iyi bakın :)

5 yorum:

  1. Asiscim, bir gün okadar başım ağrıdıki, beyin EGGsi falan yaptırdık bir şey çıkmayınca gözedendir dediler. Dr hayatımda bundan daha sağlıklı bir göz görmedim dedi:))) ama yıllar sonra kitap okurken ben ne kadar küçük basıyorlar bu harfleri demeye başladım. Çook sonra bir Japon kadınla macera yaşadım bilmem okumuşmuydun, kadın bana adres ordu, harita gösteriyor, bakıp bakıp duruyorum. Kadın çantasından gözlüğünü çıkarıp verdi, dürbün takmış gibi oldum. Hemen dra tabiki:)))
    Göz sağlığı çok çok önemli, en hayati organlarımızdan.
    ÇOOK ÖPTÜM

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel bri noktaya parmak basmissin. haklisin bizim çocuklugumuzda tip bu kadar ileri degildi. Simdi her türlü imkan var, sadece uyanik olup bu imkanlardan yararlanmak bize kaliyor.

    YanıtlaSil
  3. Okudum lalecim biliyorum :)ben de öptüm seni..
    ..................
    Figen'cim evet o zaman öyleydi ama şimdi her şey vaktinde gidilirse çok kolay.sevgiler sana..

    YanıtlaSil
  4. Bazen bir kelime ,bazen bir ses yada herhangi bir şey insanı gerilere götürüyor.Hayatı ve yaşadıklarını sorgulatıyor.Yazıyı okuyunca yüzyaşına yakın yaşayan anneanemi hatırladım.Çok sağlıklı,ölene kadar gözlük kulanmadan okudu,iğneye iplik takarak dikiş yaptı ama yeri geldiğinde hep hayata erken geldiğine söylendi.Bizlerin yaşantısını yaşamın kolaylaştığını söyledi.Ben ise hep onların yaşadığı dönemlerin daha iyi olduğunu söylerdim,tabi o zorlukları ve savaşın verdiği yoklukları yaşamadığım için.Hayatta sağlığın herşeyden önemli olduğuna inanırım,canınız sağmı sevdikleriniz yanınızdamı önemli olan bu.kendinize iyi bakın sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Asiscim günümüzde herşeyin çaresi mevcut,aileler bu konuda dikkatli olmalı.Tabii dr larda sevgiler canım.

    YanıtlaSil

Hoşgeldin :)içinden geldiği gibi...

LinkWithin

In Verbindung stehende Pfosten mit Thumbnails