28 Mayıs 2010 Cuma

Yetmişli yıllar

Sevgili Leylak dalı bir yazı yazmış ve bu yazı beni yetmişli yıllara yolculuk yaptırdı.Bizim kuşağın herhalde okumayanı yoktur cep fotoromanlarını ve o yılların yakışıklısını :) tanımayanı.
Tam adı Gianfranco Gasparri,31.Ekim.1948 doğumlu-Roma 28.Mart.1999 da vefat etmiş.
Stella Macelle ile olan evliliğinden iki kızı olmuş.Büyük kızı Stella da babasının yolunu seçmiş ve daha sonra babasının hayatını anlatan bir dokumentar film yapmış.Yakışıklımız 4.haziran.1980 de motoruyla yaptığı bir kazada felç olmuş.Ve 19 yıl sonra ani bir solunum yolu rahatsızlığından ölmüş.Hüzünlü bir hikayesi var yıllar sonra şimdi öğreniyorum.Bir zamanlar gençkızların sevgilisi olan Franco'nun hikayesi böyle...Yukarıda ki resmini google amcada bulunca hüzünlendim niye mi ben bu resmi karakalem çalışmıştım çokta güzel olmuştu o zaman :)tabii köprünün üstünden çok sular geçtiği için elimde yok maalesef..Biraz anılara yolculuk yaptım bugün sevgili Leylakdalı sayesinde..güzeldi yaaa henüz 15-16 idik belki ne hayallerimiz umutlarımız vardı,birbirimizi hiç tanımayan bizler yolumuz blog da kesişti ve ne ortak ayrı ayrı yaşansada anılar yaşadık.
Bu haftasonu bu yakışıklı ile idare edin bakalım :)
sevgiler hepinize...

4 yorum:

  1. Ne kadar hazin bir öyküsü olmuş bizim yakışıklının ve ne kadar genç ölmüş. Hüzünlendim inanır mısın? Niye şimdiye kadar ne yaptığını kurcalamak aklımıza gelmemişti ki? Bizim kuşağın kızlarından herhalde Franco Gasparri hayranı olmayan çok azdır.
    Ne diyelim toprağı bol olsun, genç gönlümüze heyecan kattığı için de şükran borçluyuz herhalde.
    Sana da çok teşekkürler sevgili Butterfly, eski bir dosttan haber almamızı sağladığın için. Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  2. sahiden miii?, ölmüşmü? gerçekten... Bizim Zuz fecaat drecesind aşıktı Franco ya...Büyülü yıllardı o yıllar film tadında...
    Sanada iyi bir haftasonu olsun Asiscim...

    YanıtlaSil
  3. Leylak dalı senin yazın olmasa yine aklıma gelmezdi.Evet çok genç felç olup sonra ölmesi hüzünlü..sevgiler...
    ........................
    Lale'cim gerçekten öyle..evet film tadında,öpüyorum canım.

    YanıtlaSil
  4. o zamanlar 9 yasindaydim ve Ona bende cok asiktim..yazik olmus üzüldüm cok... Nerden akliniza geldi ama süper olmus nostalji yasadik..

    YanıtlaSil

Hoşgeldin :)içinden geldiği gibi...

LinkWithin

In Verbindung stehende Pfosten mit Thumbnails