17 Kasım 2013 Pazar

Fondue-Chinoise

Bu haftasonu kuzularla hasret giderdik :)
Geldiğimi duydukları anda annaneee diye koşup üzerime atladılar. 
Alıştım artık hazırlıklıyım yere sıkı basıp yuvarlanmamak için ;)
Büyüdüler epeyce ve de ağırlaştılar. Büyük hep ilgi odağı olma çabası içinde..ufaklık garibim araya girmeye çalışınca bazen ufak darbeler alıyor hala kaşla göz arası... Büyük cezayı yiyiyor.. Doğru odana 5 dk.. İtiraz..10 dk..kapı çarpma 15 dk oldu.. :)) işte böyle hala kıskanıyoruz. Halbuki ufaklık ne kadar çok seviyor abisiyle oynasın, oynuyorlar ama arada işte arıza mutlaka çıkıyor. 
Oynadık sarıldık öpüştük koklaştık yani bol bol...
Akşama Fondue-Chinoise yiyecekmişiz. 
Bu peynirli fonduenün etli versiyonu..
En çok kışın yerler İsviçre'liler. Özel gecelerde,bayram yemeklerinde,misafir ağırladıklarında tercih edilir. Çünkü fazla uğraşmanız gerekmeyen zahmeti az keyfi bol bir sofra olur. 
İsviçre'nin Romandie bölgesinden bir ahçı , Çinlilerin köpek etlerini zar gibi ince kesip sebzeler eşliğinde tencerede haşlayıp hep beraber yediklerini görünce..ülkesine geri döndüğünde köpeğinin hayatını bağışlayıp ;) sıgır,dana etli versiyonunu hazırladığı çeşitli leziz soslarla sunmuş. 70'li ve 80'li yıllarda bu yemek İsviçre'lilerin geleneksel yemekleri arasında yerini almış. 
Biz de kızımın hazırladığı soslar eşliğinde yanına turşu çeşitleri ve patates kızartmasıyla afiyetle yedik :)
Ufaklık sayıları saydı,yumurta dedi :) söyleyebildiği Türkçe kelimeleri yani ;) hala inatçı zor geliyor konuşmak. Çok tatlı oldular çok...
Böyleydi bizim cumartesimiz. 

1 yorum:

  1. büyükler hep kıskanıyor küçük kardeşlerini mecburrr
    bizim ki liseye gidince rahatladı
    artık bıraktı kıskançlığı
    naparsın kardeşlik zor iş
    bu yemek de orjinalmiş
    çikolata fondü yaparız biz arada
    sevgiler öpücükler sana

    YanıtlaSil

Hoşgeldin :)içinden geldiği gibi...

LinkWithin

In Verbindung stehende Pfosten mit Thumbnails