11 Ağustos 2009 Salı

Kitaplar

Dünyanın bir yanında tayfun,deprem,yangın..felaket üstüne felaket insanın içi gidiyor ama elden gelen birşey yok.Yine haberlerime döndüm malum dört haftadır izlemedim cep telefonu hariç başka bir şeye bakmadım onu bile acil durumlarda kullandım.

Beyoğlu'n da harçları protesto eden öğrenciler.

Yine bavulu kitap doldurdum tam dokuz kitap önceki daha okunmamışlar da cabası..bütün kış kitap okurum artık.

Ben kitaplarımı Beyoğlun da ya Mephistodan ya da Ada kitapcısından alırım.Genelde oralarda takılınca alışveriş kısmı orda halledilir..

Elif Şafak'ın Aşk romanını bitirdim.Güzeldi özellikle kırk kural kurgusu ayrı bir tat vermiş.Hepimizin bildiği ama zaman zaman unuttuğu kulak arkası ettiği nasihatler.İnsana yeniden Aşkı hatırlatıyor (hangi aşkı arıyorsan) özletiyor.Şems burda yüceltilmiş ve öne çıkmış asıl kahraman O..Daha önce Kimya Hatunu okumuştum orda da farklı bir bakış açısıyla anlatılmıştı aynı hikaye..."Hamdım piştim oldum"Mevlana- Bu kitapta Mevlana'yı olgunluğa ulaştıranın aslında Şems olduğu vurgulanıyor.Okunası bir kitap okurken kendi içinize de yolculuk yaptırıyor.

Mehmet Saraç'ın Canlarına Değsini bir solukta okudum.Samimi,duru,akıcı,alıp götüren bir anlatım.Zaman zaman hüzünlendiren zaman zaman güldüren bir yaşam hikayesi..Urfa mutfağını yine yöreye ait şivesiyle masalsı bir tat da anlatımı kitabı bitirdiğiniz de canlarına değsin dedirtiyor insana..

Yukarda biri mi var ?

2 yorum:

  1. Wav harika bir tatil yapmissin.
    Elif Safak'in Ask'ini ben de okudum. Okur kendi içine bir yolculuga çikiyor, katiliyorum sana. Pek begendim bu romanini.
    Para sailing de ayri bir zevk. Nasil begendin mi?
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Selam Figen'cim romanı ben de çok beğendim.Tatil güzeldi evet ama çabuk bitti :) Parasailing güzel di yavaş yavaş yükselip sonra seyir harikaydı,ilk defa yaptım iyi ki yapmışım ;)sevgiler sana da...

    YanıtlaSil

Hoşgeldin :)içinden geldiği gibi...

LinkWithin

In Verbindung stehende Pfosten mit Thumbnails