18 Nisan 2010 Pazar

Pazarın ardından..

Geçen Türk bakkalına gittim malum biz de TR den gelen bazı yiyecekleri ordan temin edebiliyoruz. Nefsimizi biraz körletmek için. Tabii ben çoktandır gitmemiştim sanki kıtlıktan çıkmış gibi aldım da aldım. Nereye sığdıracaksam hepsini.. Tabii bunları pişirip kuzularımla paylaşmaya geldi sıra attım kendimi mutfağa :) zeytinyağlı biber dolma önce hazırlandı.Taze (her ne kadar çok taze olmasada) fasulye pişirildi yine zeytinyağlı, sıra geldi böreğe tabii vakumlu poşette ki yufka taze yufka gibi olmuyor hem biraz kalın hem parça parça oluyor.Ama inat ettim sen parçalan ben seni börek yapacağım :) Sevgili Nunu'nun tarifi vardı her ne kadar o tarifi katletsem de oldu işte böreğe benzer bişe.. Ama ben suçsuzum anacım bu yufkayla bu kadar becermekte marifet sayılır. Sonraaa hemen hazırlanıp düştüm yollara, yollar gide gide bitmezmiş ama ben kuzuların orada bitirdim yolu..Eh fena olmamıştı çünkü kızım emzirdiği için birçok şey yemiyor, baharat da dahil..o yüzden tam istediğim lezzet olmasa da onlar beğendi..afiyet şeker olsun. Pazarı da bitirdik böylece kalın sağlıcakla yeni hafta güzellikler getirsin herkese... Not :Eh o kadar uğraştık ama üç saate bu kadarını yetiştirebildik. Şimdi çorba yok,salata yok,tatlı da yok kaç puanımı keseceksiniz :)

8 yorum:

  1. Benden tam puan :)
    O kadar sey hazirlayip evlerinde servis yapmissin daha nolsun :)

    Iyi haftalar..

    YanıtlaSil
  2. Asiscim ''Bir Dut Masalı'' o tarifi bize hediye etti resmen. Geçen gün okey grubuma yaptım, tarif almayan kalmadı.

    Birazdan Liseden arkadaşımla kKOruda buluşup, sizinle yemek yediğimiz yerde kahvaltı yapacağız. Otuz yıl sonra ilk kez karşılaşacağız o yüzden biraz heyecanlıyım...
    Sonra o yolda yürüyüş yapıp çay içtiğimiz yerde de kahve molası vereceğiz. Artık o yol erguvanlarla dolu. Gözünde öyle canlandır.. ÇOK ÖPTÜM SENİ ÇOOK

    YanıtlaSil
  3. Meral'cim teşekkürlerr :))sana da iyi haftalar canım,öpüyorum.
    ...................
    Lale'cim evet ya yufka yufkaya benzemediği halde güzel oldu :)ah canım tabii insan heyecanlanmazmı 30 yıl dile kolay ama ne güzel..hayal ediyorum ve kulaklarını çınlatırım ;)öpüyorum canım..
    not : garsona selam söle he he he

    YanıtlaSil
  4. Asicim tam puan canım hemde yıldızlı... sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Mamilacım çok bonkörsün :)öpüyorumcanım.

    YanıtlaSil
  6. tebrikler tatlım yaaa
    ellerine sağlık
    benden sana kocaman bir 100 point
    daha ne kızın da eminim bayılşmıştır
    öpüyorum seni

    YanıtlaSil
  7. Maviannecim ooo iyi iyi :)öptüm canım.

    YanıtlaSil
  8. Canım böyle düşünceli ve çalışkan bir anneanneye benden de tam puan .yufkalar kötü olsada sen onları sevgiyle yapınca tadı tuzu yerindedir eminim ellerine sağlık.sevgiyle kal.

    YanıtlaSil

Hoşgeldin :)içinden geldiği gibi...

LinkWithin

In Verbindung stehende Pfosten mit Thumbnails