Kar yağdı bugün biraz eridi yarın yine yağacakmış.
Tabii noel yaklaşıyor herkeste bir telaş
alışveriş yerleri yollar ışıl ışıl oldu.
Her semt de kurulan noel hediye pazarlarıbir sürü reklam gelmiş onlara baktım biraz da..
Sıcak şarap sezonu açıldı mesela
böyle kış gelince özellikle bu noel pazarlarında
standlarda sıcak şarap satılır.Hava soğuk
kar yağmış baharatlı sıcak şarap iyi gider ısıtır insanı.
Bana ayda bir gelen bir dergi var
nasıl yapılır tarifini vermişler.
Sıcak şarap ;
3/4 Litre kırmızı şarap
1/4 Litre su-çayı demlemek için
1 kaşık siyah çay
1 tane tarçın çubuğu
2 tane karanfil
şeker ya da bal 1-2 kaşık
1 limon
1 Portakal
Limon ve portakal bio olacakmış.
Tencereye şarabı boşaltın
bütün baharatları bir keseye koyun limon ve portakalın kabuklarını
soyun iki üç dilim ama beyaz iç kısmını almayın acı yapar,
bunlarıda keseye koyup bağlayın şarabın içene koyun
1/4 litre suyla hazırladığınız siyah çayıda ekleyin 1-2 yemek kaşığı
şeker ya da balı ekleyin
orta derece (70-90) ısıda ısıtın kaynatmayın sakın toplamda 20 dakika yeterli
iyice ısınması için.
Sonra sıcak sıcak servis yapın.
Bu da çocuklara ;
1 litre elma suyu
2 tane portakalın suyu
2 tane limonun suyu
4 tane tarçın çubuğu
şeker tadlandıracak kadar
Elma suyunu tencereye koyun tarçın çubuklarını ekleyin
ısıtın kaynamasın 2-3 dakika dinlendirin ocaktan alıp
portakal,limon suyunu ekleyin şeker ekleyin
tekrar biraz ısıtın ve servis edin.
Selamlarrrr,
YanıtlaSilben şarabı soğuk severim,
burda üretilen şarapların da sıcak şaraba uygun olmadığın düşünürüm
tadı ağzı burar ve miğdeye çok dokunur..Ama bu benim hassasiyetimden de olabilir...
Ama o pazar da bir kadeh içerdim şimdi ne güzelll olurdu ohhhh
şifa niyetine..
Dün öğretmenlikle ilgili bir dersimiz de İsviçre'nin yaşam koşullarının rahat ve eğitim sisteminin çok güzel olduğunu söyledi doçentimiz.Sence de öyle mi
çok öppppppppppptümmmmmmmm....
Yakında ben de içeceğim ondan. Bir dahaki aya Almanya yolculuğu var. Ama fena çarpıyor bu Glühwein. Dışarının soğuğuna karşılık içini ısıtmak için içtiğin içkinin faydası herhalde.
YanıtlaSilBir de Beyaz şaraplı versiyonunu da içmiştim geçen sene. Daha hafif bir kombinasyon olmuş.
Tariflerin için teşekkürler. Aklımızda bulunsun :)
Balkahvem ben de soğuk severim ama..düşünsene yılbaşı stadları ışıl ışıl kar yağmış soğuk ve böyle akşam olmuş daha keyifli oluyor :) iyi gider..İsviçrenin yaşam koşulları tabii ki iyi ama bedeli de var uzun bir yazı olur ben sana yazarım :)öptümmm.
YanıtlaSil....
Buğday tanesi beyaz olanı denemedim evet fazla içilirse çarpıyor :)iyi yolculuklar,sevgiler.
Sevgili asis,siz bayağı bayağı kışı yaşıyorsunuz.Bizim buralar da halen kar havası yok ama hastalıklar çok.Sefanız bol olsun kuzularla mutlu haftasonları diliyorum hepinizi öpüyorum.
YanıtlaSilAaiscim ben sıcak şarabı severim ve evde kendim de yaparım, şarabın içine portakalı bütün koyuyorum her tarafına karanfil saplıyorum, çubuk tarçın ve şeker ilave ediyorum, çayı hiç duymamıştım bir bardak su koyuyorum, ısınınca alıyorum... ay canım istedi...
YanıtlaSilÇocuklar için olandan Cancan için yapıcam...
Öptüm çok
Programı çok merak ediyorum, yazarsın dimiiii
Degismis blogun gule gule kullan yeni sablonunu :)
YanıtlaSilBuralarda isil isil her yerde natal hazirliklari burada ozel bir natal keki satiliyor sadece bu zamanlar satilirmis o kekten anlasilirmis natalin geldigi normal keklere benzemiyor nefis bir tadi var bayildim ben bayildim!
Ah ne severim, hele de azıcık nezle gibi hissediyorsam... Ellerine sağlık, teşekkür ederim...
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilKakılmış bir eve uğramamış,bloğuda temizleyip gitmiş:)))
Bumudur son hali?
Hayırlı olsun...
güzel yazıların ve güzel birikimlerin olsun.Çok sevgiyle...
Asicim soğuk severim ama bir kadehten sonra bana büyücek bir koltuk gerek, mutlaka sızarım.İstanbul' da hala bahar havası sürüyor şiddetli lodos var.Bu arada burada ortalık kararmış ... Çoook sevgiler .
YanıtlaSilİyi akşamlar,
YanıtlaSilHamsiyi 09.9 cm getirdim benim tavaya girecek:)))
bugün de yoğun bir gün oldu galiba.
okulda bile düşündüm ne eklediğini ama fırsat olmadı galiba:)
çok öptüm sevgimle.........