25 Mayıs 2013 Cumartesi

Amsterdam..


Sabah sekiz gibi Hollanda'ya girdik.İlk durağımız Zandvoort.
Bir sahil kasabası geçmişte balıkçıklıkla geçimlerini sağlayan bu kasabalılar,şimdi turizm en önemli gelir kaynakları hatta sadece turizm demek yanlış olmaz.Sahil boyunca otel,motel,pansiyon dolu..
Ve sıra sıra çok farklı dünya mutfaklarının olduğu restoranlar.Sabah erken saat olduğu için hepsi kapalıydı.Uzun ve geniş kumsal denize girmeye hazırdı :) şezlonglar bile yerleştirilmiş ama bir eksik var ! ne acaba ? Tabii ki de güneş ;)
Kuzey denizi bütün rüzgarı estirdi donduk.Bu fotoyu acele çekip arabaya kaçtım :) Ama koşuya çıkmış ve özellikle 60-70 yaş üstü insanları ve çocuk arabasıyla koşan kadını görünce...böyle nokta :)
Bir otelin restoranını açık bulunca sevindik ve kahvaltımızı Kuzey denizinin dalgalarına bakarak yaptık.


Yol üstünde gördüğümüz evler


Nerdeyse her evin dışarıya çıkıntılı kış bahçeleri gibi camlı bölümleri var.Hepsi perdesiz ve özel dekore edilmiş.


İstikamet meşhur Keukenhof  32.hektar alana yapılmış,15 km yürüyüş alanı olan içinde 7 milyon çiçek dikili çoğunluğu Lale ve farklı çiçek parkı...Her yıl mart ve mayıs ayları arasında açık ve binlerce insan ziyaret ediyor.Her yıl tur şirketleri bu parka gezi düzenler mesela İsviçre'den.Bu yıl 64'üncü yılıymış.Sadece bu yıl 848,984 kişi ziyaret etmiş.Biz son iki gün kala yetiştik :) Seneye 20 mart-18 mayıs arası açık gerçekten görülmesi gereken yerlerden biri bence..Parkın içinde herşey düşünülmüş.Dinlenme yerleri,yeme içme,özel dizayn edilmiş köşeler,heykeller,göletler ve binlerce farklı lale ve çiçek çeşidi.Fotoğraf çekmek için ideal bir mekan ;)
Ben küçük bir tur atmanız için ancak biraz foto yükleyebildim şimdilik...





Hediyelik meşhur hollanda terlikleri ağaç..

Hem dinlenip hep güzel bir kare poz verebilirsiniz.


İstanbul dan zambak





Böyle köşeler hazırlanmış özel fotel şapkalarla resim çekindik :)




























Dondurma bile vardı o soğukta ;)



Gözünüz gönlünüz açıldıysa ne mutlu :)
Bir sonraki post da bakalım ne gelecek :)

4 yorum:

  1. Sayende gözüm gönlüm açıldı. Çok teşekkür. Sadece açılmakla kalmadı bu seneyi kaçırdık seneye hemen mayıs başına plan yapıverdim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Figen'cim gerçekten muhteşem bir görsel şov var. Dünyanın her yerinden insanlar akın akın geliyor. Senin objektifinden görmek isterim ;) sevgiler sana da...

    YanıtlaSil
  3. gözüm gönlüm açılmaz mı? hem açıldı hem de o ferahlığa aklım takıldı...Burada öyle bir resim çekmen imkansız,kimbilir kaç kişi takılır objektife,bekleki kadrajdan çıksın derken bi bakarsın başkaları girmiş...Çektiğim resimleri kese kese canım çıkıyo:)

    YanıtlaSil
  4. Lale'cim son iki gün olması biraz bir de çok geniş bir alana yayılmış park :) bazı yerlerde sıra bekledik şöyle güzel bir hatıra fotoğrafı için. Bayağı yoğun insan vardı yine de..öperim.

    YanıtlaSil

Hoşgeldin :)içinden geldiği gibi...

LinkWithin

In Verbindung stehende Pfosten mit Thumbnails