15 Eylül 2013 Pazar

Pazar keyfi

Pazara ne yakışır.
Bir mis gibi limonlu kek
Kahve neden olmasın.
Bu kek unsuz kek haftalık gelen dergide görünce
deneyeyim bakalım ne çıkacak dedim.
Aslında dün yaptım birgün dinlenmesi gerekiyor.
Ben çok beğendim yok ben ekşi sevmem derseniz portakallı da fena olmaz hani ..
Tarifi vereceğim vermesine ama un yerine konan Dr. Oetkerin Epifin varmı oralarda bilemem.

Limonlu Torta

Malzemeler

200 gr çekilmiş badem
100 gr beyaz çukalata iri rendelenmiş
100 gr toz şeker
50 gr weizenstarker (Epifin)
1,5 çay kaşığı kabartma tozu

3 limon kabuğu rende, suyu ayrı kenara alın
5 yumurta
100 gr şeker
150 gr butter ( tuzsuz tereyağ gibi) eritip soğutun
 Üzeri için pudra şekeri
Bademden kabartmatozuna kadar olanları bir kapta karıştırın
Ayrı bir kapta limonrendesi,yumurta ve şekeri karıştırıp mikserle açıkrenk alana kadar ve köpükümsü miksleyin 5 dk.
3 yemek kaşığı limon suyundan ve erittiğiniz yağı bademli karışıma ekleyip sonra ikinci yumurtalı karışımı ekleyip 26 cm çapında yuvarlak bir tepsi ya da kalıba boşaltın.
25 dk. 180 derecede pişirin.
Çıkarıp kalan limon suyunu dökün üzerine ve jelatinle kapatıp bir 25 dk. Daha pişirin.
Soğuduktan sonra en az 8 saat dinlensin üstü kapalı
Pudra şekeri serpip servis edin.
Ekşi sevenler bayılacak bu tada eminim.

Evet pazarı böyle kapatalım.. Bari midemiz şenlensin :)
Yeme kapasiteniz ne kadar.. Niye sordun derseniz İsviçre 'lilerin saatlerce yiyebilmesine hayret ederim hep... Özellikle bedava ve açık büfe olunca ye ye allam ya nereye sığıyor anlamadım. Yersinde bir yerden sonra yer kalmaz artık :) yok arkadaş delik var bunların midede ;)))
Dedikoduyuda yaptık hadi bana müsaade...



4 yorum:

  1. Ben çok severim bu tür tatları, ama sanırım o un yerine koyabileceğimiz malzeme yok Türkiye'de...Varsa da sanırım dikkatimi çekmedi.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık asisim
    ama epifin dediğin ne ki :)))
    ben unlu yapsam
    öptüm seni

    YanıtlaSil
  3. Mavianne sen unlu yap :) Epifin aslında keklere soslara katılan yardımcı madde.. Kekin daha pufudik deriz hani yumuşak olmasını sağlıyor ve biraz daha farklı bir tad veriyor aslında.. Kabartmatozu gibi görünüşü ;) diğer tariflerde unla birlikte kullanılıyor. Bu tarifte un yoktu bende merak ettim nasıl olacak diye sonuç güzeldi :) öperim.

    YanıtlaSil
  4. Lalecim sen unla yap :)) bende bilmiyorum varmı oralarda..öperim.

    YanıtlaSil

Hoşgeldin :)içinden geldiği gibi...

LinkWithin

In Verbindung stehende Pfosten mit Thumbnails